حلال 410، یک ماده شیمیایی است که در دسته مواد آروماتیک قرار میگیرد. در ساختار مولکولی این ماده هیدروکربنی، بین 7 تا 12 اتم کربن وجود دارد. واژه آروماتیک به معنای ترکیبات ششضلعی خوشبو است. مواد آروماتیک، طبقه گستردهای از ترکیبات را تشکیل میدهند که شامل بنزن و ترکیباتی باشند که از نظر رفتار شیمیایی شبیه به بنزن هستند. حتی برخی از این مواد از لحاظ ویژگیهای ظاهری شباهتی به بنزن ندارند.
در حقیقت، مواد آروماتیک در تولید مجموعه گستردهای از محصولات از جمله محصولات بهداشتی، آرایشی، صنایع غذایی و غیره موردنیاز هستند. از حلال 410 در صنایع گوناگون بهویژه صنعت رنگ و رزین استفاده میشود.
در ادامه مطلب، با حلال 410، کاربردهای حلال 410، عوارض و خطرات حلال 410 و همچنین روش نگهداری و حملونقل حلال 410 بیشتر آشنا خواهیم شد.
فهرست مطالب
حلال 410 چیست؟
حلال 410 را باید یک حلال آلی بدانیم که در دسته وایت اسپریت ها جای میگیرد و از برشهای نفت سفید و بنزین در پالایشگاهها به دست میآید. حلال ۴۱۰ مخلوطی از هیدروکربنهای آلیفاتیک، زنجیره باز یا alicyclic C7 تاC12 سفید و نامحلول در آب است.
وایت اسپریت ها در واقع ترکیبات هیدروکربنی هستند و از مهمترین آنها میتوان از حلالهای ۴۱۰, ۴۰۳, ۴۰۶, ۴۰۲ و ۴۰۰ نام برد. حلالهایی که با عنوان آلیفاتیک شناخته میشوند، ویژگیهای خاص خود را دارند که شامل پایدار بودن از لحاظ شیمیایی، بیرنگ بودن، تبخیر فوری و نداشتن اثر خورندگی نسبت به فلزات است. حلالیت این مواد در آب بهشدت پایین بوده و آستانه بویایی آنها بین ۰.۵ تا ۵ میلیگرم بر مترمکعب است.
همچنین، در فرمول ترکیبی این نوع حلالها همیشه درصدی از هیدروکربنهای آروماتیک وجود دارد. از معروفترین حلالهای آلیفاتیک در صنعت رنگسازی باید به هگزان و هپتان اشاره کرد. درصد ترکیبات آروماتیک در این حلال حداکثر 26 درصد است. درصد مواد آروماتیک هر چقدر بیشتر باشد، قدرت حلال بودن این مواد هم بیشتر خواهد بود. اما باید توجه کرد که درصد گوگرد این دسته از حلالها باید کمتر از 50 درصد وزن آنها باشد. اگر این درصد کمتر یا بیشتر از حد استاندارد باشد، در پوشش ضدخوردگی ایرادات جدی پیش خواهد آمد.
لازم به ذکر است که از این حلالها بهعنوان رقیقکننده در صنعت رنگسازی و همچنین برای چربیزدایی و تمیزکاری سطح فلزات استفاده میشود.
عوارض و خطرات حلال 410
حتماً میدانید که تمام مواد شیمیایی عوارضی دارند و به همین دلیل باید در نحوه کاربرد آنها نکات ایمنی را بهدقت رعایت کرد. حلال 410 هم از این قاعده مستثنی نیست و استنشاق بخار حاصل از آن میتواند باعث بروز تحریک و ورم ریوی، سرفه، سرگیجه، خوابآلودگی و یا تحریک و سوزش چشمها شود.
علاوه بر این، اگر حلال 410 با پوست بدن تماس پیدا کند، احتمال تحریک پوستی وجود دارد. به همین دلیل اگر حلال 410 با پوست بدنتان تماس پیدا کرد، حتماً پوست را با آب فراوان شستشو دهید. در نهایت باید بدانید که ورود حلال 410 به بدن از راه بلع و یا راههای هوایی میتواند کشنده باشد. بلعيدن اين مايع سبب سوزش در ناحيه گلو و سينه شده و باعث تهوع و استفراغ میگردد.
یکی دیگر از نکات قابلتوجهی که در زمان کار با انواع حلالهای شیمیایی مثل حلال 410 باید به یاد داشته باشید این است که این مواد مستعد آتش گیری هستند و بخارات آنها در ترکیب با هوا قابلیت انفجار خواهد داشت. پس باید از نگهداری این مواد در کنار مواد اکسیدکننده اکیداً خودداری نمایید. اما در صورت وقوع آتشسوزی، سریعاً آن را با آب، مواد شیمیایی خشک، فوم الکل یا دیاکسیدکربن خاموش کنید.
کاربردهای حلال 410
اگر بخواهیم کاربردهای حلال 410 را برای شما نام ببریم باید آنها را به دودسته کاربردهای صنعتی حلال 410 و کاربردهای خانگی حلال 410 تقسیم کنیم که در زیر به مهمترین موارد آنها اشاره شده است:
مهمترین کاربردهای صنعتی حلال 410
- استفاده بهعنوان حلال تینرهای رنگ و لاکالکل
- استفاده بهعنوان رقیقکننده مرکب چاپ
- استفاده بهعنوان حلال خشککن رنگها
- استفاده بهعنوان حلال خشکشویی
- استفاده بهعنوان چربیگیر سطوح فلزی
- استفاده بهعنوان حلال در چاپ پارچه
- استفاده برای حذف گاز اسیدی کل در تصفیه گاز
- استفاده در تولید چسبها مثل چسب نواری
- استفاده بهعنوان حلال در صنايع آرايشی و غذايی
مهمترین کاربردهای خانگی حلال 410
- استفاده بهعنوان واکس مبلمان، اثاثیه منزل، کفپوش
- استفاده بهعنوان واکس کفش
- تمیزکردن قلمموی رنگ
- تمیزکردن قطعات خودرو
- تمیزکردن باقیمانده چسب از سطوح بدون تخلخل
- اشتعال زغالسنگ برای درستکردن کباب
روش نگهداری و حملونقل حلال 410
اگر برای شما هم این سؤال پیشآمده که روش نگهداری و حملونقل حلال 410 چیست؟ باید گفت که حلال 410 را باید در ظروف دربسته و در محیطهای خشک و خنک که تهویه مناسب دارند و دور از گرما و تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری کرد. بهعلاوه، از نگهداری حلال 410 در کنار سایر منابع اشتعالزا هم باید خودداری نمود.
جمعبندی
حلالها مایعاتی پر استفاده در صنایع گوناگون هستند که به برطرفکردن سریعتر آلودگیهای ماشینآلات، دستگاهها و تجهیزات کمک میکنند و برخلاف اسیدها و بازها هیچ نوع تأثیر مخرب یا خورندگی ندارند. به همین دلیل است که تقاضا برای خرید آنها بسیار بالاست و موارد استفاده فوقالعاده زیادی دارند.
حلال 410 هم یکی از این محصولات است که برای مصارف صنعتی و خانگی خریداری میشود. در این مقاله سعی کردیم پاسخ سؤالات متداول درباره حلال 410 از جمله این که حلال 410 چیست، عوارض و خطرات حلال 410 چیست؟ کاربردهای حلال 410 چیست؟ و روش نگهداری و حملونقل حلال 410 چیست؟ را برای شما شرح دهیم.
در نهایت اگر شما هم قصد خرید حلال 410 را دارید، میتوانید از طریق سایت نویان شیمی اقدام نمایید و خرید حلال 410 با بهترین قیمت را تجربه کنید.
جهت ثبت سفارش و آگاهی از قیمت تماس حاصل بفرمایید.
مدیریت فروش امامی
02177093815-09129573799
نام محصول | قیمت |
قیمت حلال 410 اصفهان |