اسید سولفوریک یا همان جوهر گوگرد یکی از مهمترین و همچنین قویترین اسیدهای معدنی بهحساب میآید که دامنه کاربرد بسیار گستردهای در زمینه صنایع شیمیایی دارد.
فرمول شیمیایی این ماده H2SO4 بوده و این قابلیت را دارد تا با هر مقداری در آب حل شود. از خصوصیات و کاربرد اسید سولفوریک میتوان به بیرنگوبو بودن، گرانروی بالا، خورندگی بالا و استفاده از آن در تولید کودها، تصفیه نفت، ساخت رنگدانهها و مواد شیمیایی آلی و غیرآلی اشاره کرد.
انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص قابل خریداری بوده و میتوانید از طریق سایتهای معتبر فروش مواد شیمیایی، بستهبندی اسید سولفوریک را در مقادیر دلخواه سفارش دهید.
تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا اطلاعات کاملتر و جامعتری را درباره این ماده، انواع و کاربردهای آن نیز در اختیار شما عزیزان بگذاریم.
فهرست مطالب
- اسید سولفوریک چیست؟
- کاربرد اسید سولفوریک در چه مواردی خلاصه میشود؟
- استفاده از اسید سولفوریک در تولید شویندهها
- استفاده از اسید سولفوریک در صنعت کشاورزی
- استفاده از اسید سولفوریک در صنعت مواد غذایی
- استفاده جهت پالایش فرآوردههای نفتی
- استفاده جهت ساخت مواد منفجره
- استفاده در متالورژی
- استفاده جهت تولیدداروی درمان سرطان
- کاربرد در صنایع شیمیایی
- استفاده بهعنوان کاتالیزور
- استفاده در صنعت نساجی
- آشنایی با انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص
- خواص اسید سولفوریک چیست؟
- بستهبندی اسید سولفوریک
- جمعبندی
اسید سولفوریک چیست؟
مادهای با اثر خورندگی و اسیدی بالا بوده که از عناصر گوگرد، اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده و به مقدار زیادی در قطرات باران یافت میشود؛ به این صورت که قطرههای باران با آلایندههای موجود در هوا واکنش نشان داده و به دنبال آن اسید تولید میکنند.
این ماده تا حدودی جزو مادههای شیمیایی خطرناک محسوب شده و با فلزات واکنش نشان میدهد و هرچقدر دمای آن بیشتر باشد، مقدار واکنش نیز بیشتر خواهد بود؛ قابلذکر است که بدانید این ماده نسبت به جیوه و سرب هیچ واکنشی نشان نداده و روی آنها تأثیری ندارد.
این اسید را با نامهای دیگری همچون اسید ماتلینگ و روغن ویتریول نیز میشناسند. این ماده در غلظتهای بالاتر بهعنوان یک عامل اکسیدکننده عمل کرده و همچنین بهعنوان یک عامل خشککننده ایفای نقش میکند.
همانطور که گفتیم این ماده بیرنگ، بدون بو، گرانروی بالا و حلال در آب بوده و زمانی که در آب حل میشود، مقداری گرما آزاد میکند. انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص در کارهای مختلفی مانند تولید کود و همچنین سنتز شیمیایی و فرایندهای فاضلاب نقش دارند.
کاربرد اسید سولفوریک در چه مواردی خلاصه میشود؟
همانطور که گفتیم دامنه کاربرد اسید سولفوریک بسیار وسیع بوده و از اصلیترین کاربردهای آن میتوان به استفاده جهت تولید کود شیمیایی فسفاته اشاره کرد. حدود 60% از سولفوریک اسید تولید شده جهانی برای تولید کود و حدود 4% از آن برای صنایع معدنی و فلزی استفاده میشود. در ادامه کاربردهای اسید سولفوریک را برای شما مورد بررسی قرار میدهیم:
استفاده از اسید سولفوریک در تولید شویندهها
ازآنجاییکه این ماده قدرت بالایی در هیدرولیز کردن و حلکردن چربیها و لیپیدها دارد، بنابراین از آن بهعنوان حلال چربیها و لیپیدها در تولید انواع شویندهها استفاده میشود.
استفاده از اسید سولفوریک در صنعت کشاورزی
بیشترین سهم از سولفوریک اسید تولید شده در جهان برای تولید کود شیمیایی استفاده میشود و در صنعت کشاورزی از این ماده برای نفوذپذیری بهتر آبوهوا به داخل خاک رس استفاده میشود.
استفاده از اسید سولفوریک در صنعت مواد غذایی
در بعضی از مناطق اروپا، تولیدکنندههای مواد غذایی برای جلوگیری از رشد باکتریها، قارچها و میکروبهای مضر برای مواد غذایی، از محلولهای رقیق این اسید بهعنوان کنترلکننده PH و نگهدارنده مواد غذایی در صنایع خود استفاده میکنند.
استفاده جهت پالایش فرآوردههای نفتی
از سولفوریک اسید 93 درصدی برای پالایش فرآوردههای نفتی استفاده شده که میتواند رنگزدایی و بوزدایی روغنها را با حذفکردن هیدروکربنهای غیراشباع در صنعت پتروشیمی انجام دهد. لازم به ذکر است که بدانید از اسید سولفوریک فومینگ میتوان جهت تولید فرآوردههای نفتی بیرنگ و بدون بو استفاده کرد.
استفاده جهت ساخت مواد منفجره
برای تولید مواد منفجره از این اسید استفاده میشود که فرایند تولید آن در دو مرحله صورت میگیرد. در مرحله اول برای نیتراسیون ترکیبات آلی مانند تولوئن و فنل استفاده شده و بعد بهعنوان عامل خشککننده از آن استفاده میکنند.
استفاده در متالورژی
از این اسید برای استخراج مس، روی و سرب از سنگ معدن، در متالورژی استفاده میشود. این اسید همچنین برای شستشوی سنگ معدن ضایعات کاربرد داشته و از آن برای بازیافتکردن فلزات استفاده میشود.
استفاده جهت تولیدداروی درمان سرطان
سلولهای سرطانی نسبت به سلولهای طبیعی در مقابل آسیب DNA ضعیفتر عمل کرده و سلولهای سرطانی با آسیب رساندن به DNA در جلسات شیمیدرمانی، از بین میروند. این فرایند آلکیلاسیون DNA بوده که از دارویی به اسم عوامل ضد نئوپلاستیک آلکیلهکننده استفاده میشود.
کاربرد در صنایع شیمیایی
کاربرد اسید سولفوریک در صنایع شیمیایی برای تولید اسیدهای آلی، دی متیل سولفات، انواع استرها، دی استرهای مشتق شده از سولفوریک اسید، اسید نیتریک، اسید هیدروکلریک، نمکهای دارای گوگرد خاص و دیگر ترکیبات کاملاً مشهود است.
دی متیل سولفات، استرهای مشتق شده از سولفوریک اسید و دیگر استرها جزو عوامل آکلیله کننده بسیار قوی محسوب میشوند که بیشتر برای انواع واکنشهای سنتز شیمیایی و برای القای جهشزایی شیمیایی کاربرد دارند.
استفاده بهعنوان کاتالیزور
اسید سولفوریک اسیدی است که از آن بهعنوان یک کاتالیزور در بسیاری از واکنشهای شیمیایی که به شکل صنعتی انجام میشوند، استفاده میشود. برای مثال از آن برای گنجاندن در واکنشی که شامل تولید کاپرولاکتام از سیکلوهگزانون اکسیم است، بهعنوان کاتالیزور استفاده میشود.
این اسید همچنین میتواند واکنش تولید ایزواکتان از ایزوبوتان و ایزوبوتیلن را هم کاتالیز کند.
استفاده در صنعت نساجی
از کاربرد اسید سولفوریک همچنین میتوان به استفاده در صنعت نساجی هم اشاره کرد. از این اسید برای ساخت ریون استفاده میشود. فرایند تولید ریون به این شکل است که الیاف سلولز خام حاصل شده از منابع طبیعی در محلول آبی دارای یونهای مس تتراامین حل شده و محلول بهدستآمده به اسید سولفوریک غلیظ اضافه میشود که در نهایت الیاف ریون را به وجود میآورند.
آشنایی با انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص
انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص و در قیمتهای متفاوت و درجه خلوص مختلف به بازار مربوطه عرضه میشوند. از انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص میتوان به 3 مورد سولفوریک اسید 98 درصد، سولفوریک اسید 50 درصد و سولفوریک اسید 35 درصد اشاره کرد.
خواص اسید سولفوریک چیست؟
این اسید مایعی بیرنگ و چسبناک بوده و میتواند با آب در تمام غلظتها ترکیب شود. اهمیت و خواص اسید سولفوریک بسیار زیاد است، بهنحویکه اگر نباشد، ما به بسیاری از وسایل روزانه خود که از آنها استفاده میکنیم، دسترسی نخواهیم داشت.
وجود این ماده در ساخت بسیاری از محصولات خانگی بهقدری ضروری است که نبود آن میتواند زندگی را برای ما دگرگون کند. برای ساخت لایهبردارها و اسکرابها در صنعت آرایشی و بهداشتی نیز از اسید سولفوریک رقیق استفاده میشود.
بستهبندی اسید سولفوریک
برای خرید اسید سولفوریک بهصورت خرده و فله میتوانید به سایت معتبر نویان شیمی مراجعه کرده و مقدار موردنیاز خود را باکیفیت و قیمت مناسب و همچنین بهصورت کاملاً تضمینی ثبت کنید.
شما میتوانید بستهبندی اسید سولفوریک صنعتی و خوراکی موردنیاز برای صنایع خود را عموماً به شکل بشکههای پلیاتیلنی و با حجم 220 کیلویی از سایت نویان شیمی خریداری کرده و برای استعلام قیمت اسید سولفوریک با مشاوران و کارشناسان آنها تماس بگیرید.
جمعبندی
اسید سولفوریک مادهای شیمیایی با فرمول H2SO4 است که اثر خورندگی و اسیدی بسیار بالایی دارد. کاربرد این ماده در صنایع مختلف بسیار زیاد بوده و عناصر تشکیلدهنده آن عبارت است از گوگرد، اکسیژن و هیدروژن.
از 60 درصد انواع اسید سولفوریک بر اساس خلوص تولید شده در جهان، برای تولید کود شیمیایی استفاده شده و 4 درصد آن هم برای صنایع معدنی و فلزی کاربرد دارد. خواص این اسید بهقدری زیاد بوده که نبود آن میتواند زندگی متفاوت و سختی را برای ما به همراه داشته باشد.
برای خرید و اطلاع از بستهبندی اسید سولفوریک و قیمت آن میتوانید به سایت نویان شیمی مراجعه کرده یا با همکاران و مشاوران آن تماس بگیرید.
فروش اسید سولفوریک
ساخت کشور ایران
بسته بندی در بشکه های 220 کیلویی
موجود در انبار تهران
جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت با کارشناسان فروش ما تماس حاصل بفرمایید.
مدیریت فروش امامی
02177093815-09129573799