اسانس، عصاره الکلی و فراراست که امکان ترکیب شدن با روغن را دارد و از مواد عالی که در طبیعت یافت می شود مانند گل سرخ، گل محمدی، موز، سیب، پرتقال، کشمش و هلو حاصل می شود.این ماده در تهیه شمع، خوشبوکننده حمام و محیط و همچنین درصنایع غذایی و دارویی مورداستفاده قرار می‌گیرد و مصرف‌کننده می‌تواند طعم و رایحه موردعلاقه خود را درهر یک از فصل‌های سال خریداری کند.این محصول یادآور عطر و رایحه میوه‌ای مانند لیمو، توت‌فرنگی، بلوبری، مغزها مانند گردو، با دوم، پسته و همچنین دانه‌های هل، قهوه، دارچین است.اسانس چیست؟ مایعی غلیظ که حاوی ترکیبات شیمیایی است و به‌عنوان نوعی روغن فرار که با نام‌های اثیری، اترولئا شناخته می‌شود. این ماده بر مبنای گیاهی که از آن گرفته شده است نام‌گذاری می‌شود؛ مانند روغن میخک و روغن درخت چای که از گل میخک و درخت چای گرفته شده است، هستند.این محصول، ترکیبی پیچیده و فرار بوده که از گیاهان به دست می‌آید و قابلیت دارویی دارد. اسانس گیاهی، عطر مشخصی از خود گیاه است؛ مانند میخک، بنفشه، برگ‌بو که حالت روغنی داشته و فرار است.این ماده روغنی در مجاورت هوا تبخیر شده و حساس به نور است. همچنین در زبان فارسی با نام عطرمایه شناخته می‌شود.

تاریخچه اسانس

در یونان باستان، فلاسفه آن دوران اعتقاد داشتند که جهان از چهارعنصر (اسانس) اصلی آب، باد، خاک، آتش که هرکدام از اینها یک اسانس بوده‌اند و در فارسی به‌عنوان عناصر چهارگانه تعریف می‌شوند. فیثاغورث و ارسطو علاوه بر این عناصر، عنصر پنجمی را به اسم اتر مشخص کرده‌اند که معنای آسمان است.مصر زادگاه اصلی این محصول  بوده است و به‌عنوان رایحه‌درمانی که این ماده دارد شناخته می‌شود، آن‌ها گیاهانی را کاشت می‌کردند که قابلیت تولید روغن را داشته باشند و از آن برای تولید محصولات آرایشی، بهداشتی و دارویی استفاده می‌کردند.گفته می‌شود مقدار زیادی از این محصول روغنی از چربی پوست حیوانات تولید شده است. در زمانی که جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد عطرساز فرانسوی دریافت که روغن‌ها قابلیت درمانی دارند و پزشکان برای درمان سربازان آسیب‌دیده از این محصول استفاده می‌کردند.

انواع اسانس

در جهان بیشتر از 90 نوع از این ترکیبات وجود دارد که هر کدام کاربرد و خواص منحصربه‌فرد خود را دارند؛ بر همین اساس به دو نوع شیمیایی و خوراکی تبدیل می‌شوند. در ادامه به انواع این محصول که مورد مصرف صنایع مختلف قرار می‌گیرد، اشاره کرده‌ایم:در گروه شیمیایی برای استفاده دارویی، آرایشی، بهداشتی مورداستفاده قرار گرفته و در گروه خوراکی برای مواد غذایی مانند شیرینی، نوشیدنی، کیک‌ها و کلوچه‌ها مورد مصرف قرار می‌گیرند.این روغن‌ها با استخراج برخی گیاهان معطر مانند نعنا، رزماری، میخک خاصیت درمانی از خود به‌جای می‌گذارند.در دنیای امروز مصرف این محصول با دوران قدیم بسیار تفاوت دارد و که در مصارف غذایی و صنایع مختلف مورد مصرف قرار می‌گیرد. انواع اسانس‌ها به‌صورت خوراکی، غیرخوراکی، شیمیایی که به شکل پودر، مایع و روغن‌ها موجود هستند.پرکاربردترین نوع این محصول، روغن‌های اسانسی هستند که علاوه بر خاصیت درمانی که دارند در تهیه لوازم‌آرایشی مورداستفاده و مصرف قرار می‌گیرند.استفاده نادرست از این ترکیبات روغنی ممکن است موجب حساسیت‌های پوستی و غیر پوستی شود و باید مراقب باشید که به‌اندازه صحیح آن را مصرف کنید.

خواص و فواید اسانس

  • بهبود طعم و مزه غذا
  • ضدالتهاب و ضدعفونی‌کننده
  • ضدقارچ
  • آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده سردرد و میگرن
  • بهبود خلق‌وخوی
  • تعادل هورمون‌ها
  • کاهش استرس و افسردگی
  • تعادل فشارخون
  • مراقبت پوست و مو

انواع اسانس گیاهی و درمان آن:

گل سرخ: افزایش اعتمادبه‌نفس، بهبود آکنه، بهبود سرفه و زخم، ضد پیری، تقویت امیال جنسی، عطر طبیعیدارچین: ضدباکتری، ضدویروس، ضدالتهاب، درمان بیماری قلبی، مصارف غذایی، کاهش خستگیاسطوخودوس: لاغری، تسکین‌دهنده سردرد، درمان کبد، درمان سرماخوردگی، درمان مشکل معده، ازبین‌برنده التهاب، مصارف پوستیرزماری: کنترل اعصاب، کنترل فشارخون و دیابت، درمان یبوست، مصارف غذاییبابونه: درمان گلودرد، رژیم لاغری، کاهش اشتها، بهبود خواب، کاهش استرسگریپ‌فروت: کاهش افسردگی، پاک‌سازی بدن، جلوگیری از عفونت، تحریک‌کننده هورمون‌ها، حذف سموم بدنچوب درخت سرو: درمان بواسیر، کاهش درد عضلات بدن، کاهش اضطراب، درمان سلولیت، درمان زخم‌ها، خواص درمانی مونعنا فلفلی: ضد میگرن سردرد، مصرف غذایی، خواص آرام‌بخش، درمان آفتاب‌سوختگی، ضد نفخترنج: آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده، ازبین‌بردن بود بددهان، کاهش تببهارنارنج: کاهش درد پیش از قاعدگی، تنظیم فشارخون، کاهش تشنج، درمان مشکلات پوستی، مصارف غذایییاس: ازبین‌برنده انگل، درمان اسهال، ازبین‌بردن تب، درمان مشکلات پوستی، کاهش قرمزی و التهابآلئوورا: درمان سرماخوردگی، درمان بیماری پوستی، اثر ضدچروک، افزایش رطوبت پوستمیخک: درمان مشکلات دهان، درمان رحم، ضدعفونی‌کننده، ضدالتهابپونه کوهی: ضد آلرژی، درمان مشکلات ریوی، ضدعفونی‌کننده، درمان عفونت زنانهآویشن: تسکین زخم معده، تقویت حافظه، مصارف آرایشی، ضدقارچزعفران: درمان جای زخم، مصارف آرایشی و بهداشتی، بهبود عملکرد جنسی، کاهش وزنوانیل: ضد استرس، افزایش میل جنسی، افزایش تمرکز و خلاقیت، درمان کم‌خوابیقهوه: افزایش اشتها، بهبود هضم غذا، تسکین آلرژی، تهیه انواع شیرینیگل رز: باکتری‌کش، کاهش جوش، ضدسرطان، بهبود سلامت پوست و مو، تنظیم هورمون‌هاگل‌سفید: درمان سردرد، بهبود سینوس، تسکین درد مفاصل، بهبود خارش

کاربرد اسانس

این محصولات به علت طعم و رایحه‌ای که دارند کاربرد فراوانی در صنایع به‌جای می‌گذارند. روغن‌های اسانسی به علت خواص درمانی که دارا هستند؛ متقاضیان، میزان خریدوفروش این محصول را افزایش داده‌اند. از دیگر کاربرد اسانس‌ها که مورداستفاده قرار می‌گیرد را در ادامه برای شما شرح داده‌ایم:صنایع عطرسازی: عطر، اسپریصنایع قنادی: وانیل، اسانس میوه‌ای، پودر ژله، انواع شکلاتصنایع درمانی و دارویی: داروهای گیاهی، روغن‌های اسانسی، آنتی‌بیوتیک، ضدافسردگی، ضدالتهاب، ضدتعریق، ضدویروسصنایع آرایشی و بهداشتی: رژلب، کرم صورت، شامپو، شوینده، خوشبوکننده، آفت‌کش، مایع لباسشوییصنایع غذایی: چای، لبنیات، سوپ، نان، مربا، سس‌ها، بستنی و دسرهاصنایع چرم و رنگصنایع شمع‌سازی

روش تولید اسانس

در تولید این ترکیب روغنی روش‌های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:روش تقطیر با بخار آب: با عبوردادن آب یا بخار گرم از گیاهان، ترکیبات اساسی را از گیاه جدا می‌کنند؛ یعنی مواد خام مانند گل، برگ، چوب، پوست، دانه یا ریشه را در دستگاه تقطیر بر روی آب یا آب گرم قرار داده سپس زمانی که بخار از مواد عبورکردن و ترکیبات اصلی تبدیل به بخار شد به‌وسیله سیم‌پیچ آن را عبور می‌دهند و در نهایت مایع در ظرف خروجی انباشته می‌شود. از آب تجدید شده به‌عنوان عرقیجات گیاهی یا جوهر گیاه استفاده می‌کنند که امکان دارد به‌عنوان یک محصول معطر مورداستفاده قرار گیرد.روش فشاردادن سرد: در این فرایند با فشاری که وارد می‌شود، مواد گیاهی منجر به ترشح آب و روغن‌های اصلی می‌شود. مانند استشمام بوی لیمو پس از فشاردادن پوست آن است.سپس بعد از استخراج ترکیبات اصلی از مواد گیاهی عده‌ای از تولیدکنندگان برای دریافت روغن بیشتری این ترکیبات را به یک روغن حامل اضافه می‌کنند در نتیجه این محصول خالص نبوده و اسانس محسوب نمی‌شود و به‌عنوان یک محصول ترکیبی شناخته می‌شود.

خریدوفروش

اسانس ترکیب غلیظی که ازگل‌ها و گیاهان استخراج شده و دارای خواص درمانی و دارویی است همچنین در صنایع غذایی و عطرسازی کاربرد بسیاری دارد.این محصول بر اساس نوع کاربردی که دارد به فروش می‌رسد و هنگام خرید باید توجه داشته باشید که بر اساس کاربرد آن خریداری کنید. لازم است بدانید حتماً از فروشگاهی خریداری کنید که دارای کیفیت و اصالت باشد.جهت سفارش این محصول پر کاربرد و محبوب، در بهترین نوع و باکیفیت‌ترین جنس کافی است به سایت نویان شیمی مراجعه کرده و خرید تضمین شده‌ای را با مناسب‌ترین قیمت دریافت کنید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *